Top Boeken (Advertenties) per rubriek max. ruim(100) BOEKEN

"Volg het kompas in de hand van God" De geestelijkewereld P.H. Palmbergen www.gratisboekpromotie.jimdo.com
"Volg het kompas in de hand van God" De geestelijkewereld P.H. Palmbergen

Webwinkels die de boeken van: “Volg het kompas in de hand van God” aanbieden. Rechtstreeks bekijken en/of bestellen door op de link te klikken:

 

Wij tonen uitsluitend alle linken om de kracht van goede promotie op onze site Gratis Boek Promoten te laten zien voor auteur P.H. Palmbergen.

 

Binnen 3 dagen na de uitgifte waren deel 1 en deel twee al tebestellen op de websites: Boekenbestellen.nl, Gospel.nl, Bol.com, Bruna.nl, AKO.nl,

Eci.be, Eci.nl, De Slegte.nl, Internetboekhandel.nl, Paagman.nl, Woose.nl,

Theologischeboekhandel.nl, Beslist.nl, Bibliotheek.nl, Amazon.de,

Uwbijbelingewonetaal.nl, Geschiedenisboeken.nl,

internet-boekwinkel.com,  Online-internetwinkel.nl,

Boekwinkeltjes.nl, enz. enz. 

 

Direct na de uitgifte zijn de boeken erg populair geworden bij enorm veel webwinkels in Nederland, België en Duitsland. Ook zijn de boeken op ruim 800 prive facebooks en in 150 faceboek groepen vermeld.

U kunt in de bovenstaande lijst bij uw favoriete webwinkel  bekijken & bestellen.

 

Deze lijst is echter totaal niet compleet:

Soms vindt u het snelste op P.H.Palmbergen en soms juist op Volg het kompas in de hand van God.

Veel leesplezier met deze boeken vol openbaringen en overdenkingen. Gods Zegen allemaal. P.H. Palmbergen, Auteur en Pastor. Gods Zegen allemaal.

_________________________________________________________________________________________________

 

Onderduiken bij de bezetter P.H. Palmbergen www.gratisboekpromotie.jimdo.com
Onderduiken bij de bezetter. De Nederlandse Arbeidsdienst kampen Sellingen Ter Apel @ Ommen P.H. Palmbergen

 

 

Tijdens de persconferentie in kamp “de Beestse” te Sellingen op donderdag 15 juni vanaf 15.00 uur kunt u ook het boek (eventueel gesigneerd) aanschaffen. Er zullen meerdere lezingen op verschillende locaties volgen. Wilt u een boek (eventueel gesigneerd) kopen kan dit ook rechtstreeks bij de auteur. Email naar: P.H.Palmbergen@gmail.com  of Gratisboekpromoten@gmail.com

Al voor de uitgifte was dit boek erg populair geworden.

 

Nu te bestellen:

http://www.boekenbestellen.nl/boek/onderduiken-bij-de-bezetter/9789463451390

 

 

Onderduiken bij de bezetter

 

Overleven was al verzet in de 2e wereldoorlog

De Nederlandse Arbeidsdienst kampen Sellingen, Ter Apel & Ommen

 

Dit is een special edition met een beperkte oplage! 

Op deze boek cover wordt namelijk Ommen niet genoemd.

Hierna staat Ommen ook op alle boeken!

 

P.H. Palmbergen • boek • paperback

 • Samenvatting
  Veel nieuwe persoonlijke verhalen, brieven, dagboeken en de unieke foto’s geven een indruk van de sfeer en van de keuzes die men vaak gedwongen in de 2e Wereldoorlog maakte. 
  64 Arbeidsdienstkampen in Nederland zijn vergeten en ook verdwenen. Over de NAD kampen uit Sellingen en Ter Apel is nog zoveel bekend dat er een goed beeld is te vormen over al deze kampen. In Ommen zijn nog originele barakken die u kunt bezichtigen. “Overleven was al verzet”, “de volkswoede na de bevrijding erkende het niet”. In de 2e wereldoorlog was tijdens de Nederlandse bezetting voor iedereen het grootste probleem om uit de handen van de Duitsers te blijven. Werkeloos op straat lopen kon de vrijheid kosten, betekende dat men voor of in Duitsland moest werken.
  “Onderduiken bij de bezetter” betekende dat men dit risico niet meer liep. Het betekende ook dat men voedsel kreeg wat in die tijd erg belangrijk was. Ook al was het veel te weinig. Ergens onderduiken betekende niets meer kunnen doen en de vrijheid volledig kwijtraken. Dit was niet geschikt voor iedereen. De 64 Nederlandse Arbeidsdienst kampen hadden veel militairen als leidinggevende kaderleden. De kans om de jongemannen te beschermen tegen de deportatie naar Duitsland. Op de achtergrond werden ook veel verzetsdaden gedaan. Velen werden gearresteerd, verhoord en vermoord.

  Een geweldig boek dat veel nieuwe inzichten laat zien.
  Kijk ook op de website: www.NatuurlijkOmmen.nl 

  Van Ruud Hoppes heb ik de opdracht meegekregen.
  “Maak bekend wat wij allemaal hebben meegemaakt” 
 • ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij. De jongste helpster van het Achterhuis. www.gratisboekpromoten.jimdo.com
Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij. De jongste helpster van het Achterhuis. NB in Amsterdam het Anna Frankhuis!

 

Bestel nu uw origineel gesigneerde boek "met opdracht" op:  www.bepvoskuijl.nl

 

 Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij.

Een biografie van de jongste helpster van het Achterhuis”.

De families, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het wereldberoemde Achterhuis ondergedoken zaten, werden van buitenaf ondersteund door een aantal helpers. Eén van die helpers was Bep Voskuijl, een jonge kantoorbediende. Hoewel Anne Frank in haar Dagboek aangeeft zeer op Bep (Elli Vossen in het Dagboek) gesteld te zijn, is haar rol in de geschiedenis onderbelicht gebleven – tot nu.

De jonge Belg Jeroen De Bruyn raakte gefascineerd door deze veelal stille, zwijgende helpster. Samen met Joop van Wijk, de zoon van Bep Voskuijl, heeft hij dit boek geschreven. Het toont aan de hand van nieuwe getuigen en bronnenonderzoek onder andere hoe een 23-jarige vrouw - de evenknie van de bekendste helpster Miep Gies- en haar vader Johan Voskuijl, de maker van de boekenkast, betrokken raakten bij de beroemdste onderduik ter wereld en hoe de krankzinnige oorlog haar leven nog decennialang beïnvloedde.

Omdat het boek een wezenlijke aanvulling blijkt te zijn op het alom bekende “Anne Frank verhaal”, ging de publicatie in april/mei 2015 gepaard met veel media-aandacht: o.a. “Met het oog op morgen”, “De Wereld Draait Door”, “VPRO Boeken met Wim Brands”, “De Gazet van Antwerpen” en “Joods Actueel”…De boekresearch heeft 5½ jaar in beslag genomen en de auteurs waren tot aan de publicatie kind aan huis bij de Anne Frank Stichtingin Amsterdam.

Maar waarom werd dit goed lopende “historische document” dan toch na slechts 9 maanden door de uitgever uit de markt gehaald?... Zou Bep het zwijgen weer opgelegd worden? …

 

U kunt het boek bestellen via: http://www.bepvoskuijl.nl/ *Jeroen De Bruyn (1993) schreef voor Knacken de Gazet van Antwerpen en werkt bij die laatste krant als eindredacteur.  *Joop van Wijk (1949) was als marketing/communicatiemanager vele jaren verbonden aan NRC Handelsblad en AlgemeenDagblad.

 

Een aanvulling op het Dagboek van Anne Frank:

*Met nieuwe anekdotes van het leven in en om het Achterhuis, bekeken door de bril van de jongste helpster.

*Twee nieuwe, authentieke getuigen.

*Onbekende gegevens over de dag van de arrestatie (4 augustus 1944).

*De Dagboeken van Anne Frank zijn, in tegenstelling tot wat wordt beweerd, niet op de dag van de arrestatie gevonden.

* Een nieuwe verdachte van het verraad kan worden toegevoegd.

 

Enkele (delen uit) recensies:

 

© 2015 Frank Libeer

Recensent bij ECI

 

Meeslepende biografie van de jongste helpster van het Achterhuis:

Toen ik onlangs de auteurs bij De Wereld Draait Door zag wist ik meteen, dat ik dit boek wilde lezen. Een goede keus, want zelden heeft een biografie zo’n diepe indruk op me gemaakt als “Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij”. De jonge Vlaamse journalist Jeroen De Bruyn is al sinds zijn vroege jeugd gefascineerd door Anne Frank en het Achterhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam, waar Anne met haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat. Daar werden zij ondersteund door een aantal helpers. Eén van hen was de jonge kantoorbediende Bep Voskuijl. De Bruyn dook in de levensgeschiedenis van deze veelal stille, zwijgende helpster en samen met haar jongste zoon - Joop van Wijk - schreef hij dit belangwekkende boek. Aan de hand van bronnenonderzoek en nieuwe getuigen (onder andere Diny Voskuijl en Bertus Hulsman, Beps verloofde in de oorlog) komen de auteurs met nog niet bekende informatie. “Het zwijgen voorbij” is een belangrijke biografie die nieuw licht werpt op de dagelijkse gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in het wereldberoemde Achterhuis. Ik heb deze biografie in één keer ademloos uitgelezen en raad iedere geschiedenisliefhebber aan ditzelfde te doen.

 

 

© 2017 Simon Hammelburg,

Auteur en journalist

 

 

… Hoe beklemmend die onderduik was, is voortreffelijk beschreven in “Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij”:

Binnen de maand april 2015 was het boek al aan een tweede druk toe. Over publiciteit viel niet te klagen. Het is dan ook een boeiend boek, omdat het achterhuis en wat daar plaatsvond, postuum wordt bekeken door ogen van volwassenen. Annes kindervisie kende andere accenten.

 

Direct na het verschijnen van “Het zwijgen voorbij” bande de Anne Frank Stichting het boek uit de museumwinkel van het Anne Frankhuis omdat er ‘te veel veronderstellingen over het verraad’ in zouden voorkomen. Zonder “hoor-wederhoor” namen de meeste Dagbladen dit oordeel over. Echter, gedurende de research en het schrijven ontvingen de auteurs jarenlang steun van diezelfde Stichting. Dat is vreemd.

Of dit aanleiding was voor Uitgeverij Prometheus * Bert Bakker om na 9 maanden een goed lopend, prima boek uit de roulatie te nemen, waardoor de auteurs (en het grote publiek) 6 jaar hard werk in rook zagen opgaan is niet bekend.

Joop van Wijk liet het er niet bij zitten. Anne Frank kwam – zoals velen – niet meer terug, zijn wereldberoemde moeder – voor wie de oorlog niet in 1945 eindigde – komt ook niet meer terug. Zijn weg-gecensureerde boek “Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij” waarschijnlijk wel. Dat is maar goed ook, want de tijd waarop het zwijgen kon worden opgelegd is sinds de bevrijding verledentijd …

 

© 2017 Diane Broeckhoven

Auteur en journalist

 

Ruim 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog zijn we -terecht- nog niet uitgepraat over Anne Frank en over wat ze symbolisch heeft betekend, zowel voor de gruwel als voor de kracht waartoe mensen in staat zijn.

De acht Joodse onderduikers in het Achterhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam hadden al die oorlogsjaren niet kunnen overleven zonder de belangeloze inzet van een aantal mensen die er hun eigen leven voor op het spel zetten. In ‘Het zwijgen voorbij’ wordt de stilte rond de jongste en meest bescheiden van deze helpers, Bep Voskuijl, doorbroken. Ze werkte als jongste bediende in het bedrijf van Otto Frank en was de minst opgemerkte, maar zeker niet de minst belangrijke van het helpersteam. Anne Frank noemde haar ‘Elli Vossen’ in haar dagboek en beschreef haar als vrolijk en goedgehumeurd, gewillig en goedig.

In 2015 verscheen de opmerkelijke en goed gedocumenteerde biografie ‘Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij’, die een nieuw licht werpt op het trieste verhaal van de Joodse onderduikers. De auteurs – Joop van Wijk (1949), Beps’ jongste zoon, en de Vlaamse journalist Jeroen De Bruyn (1993) -ontrafelden samen haar geschiedenis tijdens en na de oorlog. De één deed dat uit liefde en mededogen voor zijn in 1983 overleden moeder, de ander vanuit een fascinatie die hij al vanaf zijn kinderjaren had voor deze bijzondere vrouw die altijd in de schaduw van de anderen heeft gestaan. De twee hebben samen jarenlang aan dit levensverhaal gewerkt en niets aan het toeval overgelaten. Dat resulteerde in een doorwrocht en hartverwarmend boek, dat zowel op menselijk als op geschiedkundig vlak niemand onberoerd zal laten. Bep Voskuijl heeft het verdriet om haar uiteindelijk ‘mislukte opdracht’ nooit kunnen verwerken en dat heeft haar voor de rest van haar leven getekend. Joop van Wijk en Jeroen De Bruyn hebben met deze biografie terecht een postuum monument opgericht voor een fijnbesnaarde, rechtvaardige vrouw die in alle nederigheid een bijdrage wilde leveren aan een betere wereld.

 

©2017Herman Vuijsje,

Auteur en columnist NRC-H

 

 … in het achterhuis speelde Bep een hoofdrol.

‘Bep harmonieerde op een bijzondere wijze met Anne,’ zei Otto Frank, Annes vader. Hoe ze daarbij haar angst wist te overwinnen, heeft ze toegelicht in een van de zeldzame interviews die ze later heeft gegeven: ‘Het feit dat we bezig waren het juiste te doen, gaf ons een beschermd gevoel.’ Die hele confrontatie op leven en dood met het onvoorstelbare kwaad prachtig en simpel samengevat in één nuchtere zin.

De schrijvers zijn erin geslaagd recht te doen aan die levenshouding van eerlijkheid zonder opsmuk. Het boek is mooi en rustig van stijl geschreven. Nergens komt sentimentaliteit of effectbejag om de hoek kijken. Zowel de zoon als zijn co-auteur blijven op gepaste afstand, en dat ‘gepast’ bedoel ik positief…

 

© 2017 Ingeborg Klasens

 

… Het originele dagboek van Anne Frank heeft bij mij altijd veel vragen opgeroepen.

Op vragen als: "wie?" "waar?" en "waarom?" krijg ik veelal antwoord in "Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij. Een biografie over de jongste helpster van het Achterhuis”

Ik vind het enorm moedig om deze biografie met compromitterende onderwerpen over je eigen familie uit te brengen. Maar het werpt een nieuw licht op de geschiedenis en de gebeurtenissen in en om het Achterhuis. Dat is waardevol. Het is dan ook mijns inziens onlosmakelijk verbonden aan “het Dagboek van Anne Frank”.Het lijkt zelfs een extra supplement: “Het ontbrekende stukje van …”…

 

 © 2017 Linda van der kwast

 

… Ik heb Bep Voskuijl niet gekend, dus kan ik niet echt oordelen hoe het voor haar moet zijn geweest.

Maar meerdere keren bij het lezen van haar biografie “Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij”dacht ik, ‘je hebt je al zo ingezet, wat gun ik je rust, afstand en tijd om het verdriet om het verlies van je vrienden te kunnen verwerken’. Haar loyaliteit en onvoorwaardelijke inzet bleef en ik heb het gevoel dat ze die rust nooit echt heeft mogen hebben.

Als ik haar verhaal lees en plaats in de periode waarin wij nu leven (waar Europa en de Verenigde Staten zich in bevinden), blijf ik denken aan die onvoorwaardelijke inzet en loyaliteit voor je medemens en om “het juiste doen”.

Ik hoop dat haar verhaal vele anderen mag inspireren.

 

© 2017 Ria Maes,

Auteur

 

… Een jong meisje als Bep, dat zou moeten genieten van het leven en dromen van de toekomst, zette zich dag na dag in om haar Joodse vrienden in leven te houden. 

Geen wonder dat het dramatische einde van zoveel jaren inzet haar tekenden voor het leven en daarmee ook een grote impact had op haar kinderen. Zo’n grote impact dat zoon Joop de drang voelde met Jeroen mee te gaan schrijven om haar verhaal in een boek te gieten. Beide auteurs zochten niet naar verdachten van het verraad, maar vonden tot hun verbijstering wel iemand die mogelijk door verraad verantwoordelijk zou kunnen zijn voor dat dramatische einde. Die “verdachte erbij”, zoals dit in de biografie“Bep, Voskuijl, het zwijgen voorbij” is te lezen, bleek de zus van zijn eigen moeder te zijn. Het was voor Joop ongetwijfeld verre van een evidentie om dit op te schrijven, maar boven alles wilde hij dat de waarheid zou zegevieren. En wat een invloed heeft dit gehad op het leven van Bep en dat van haar gezin tijdens de onderduik alsook daarna.

Ik heb het boek met veel interesse en stijgende verbazing gelezen. Maar, met nog meer verbazing kwam me ter ore dat het verhaal verboden literatuur was geworden. Vanwaar die censuur? Zijn sommigen bang voor de waarheid omdat ze indruist tegen de verhalen die al tientallen jaren voor waar worden aangenomen?...

 

 

© 2017 Hanneke Tinor-CentiLiterair agent, boekmarketeer en recensent bij HT-C Communicatie en Marketing.

 

… ‘Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij’ is een integere biografie die recht doet aan het leven,

het karakter en de rol van de helpster wier bijdrage tot nu toe onderbelicht bleef. Het boek is een welverdiende ode aan een jonge vrouw die zich inzet voor de veiligheid en verzorging van haar medemens. Bovendien voegt het een nieuwe, verrassende naam toe aan de lijst van mogelijke verraders van de onderduikers.

 

… ‘Het zwijgen voorbij’ is in mijn ogen een uiterst waardevolle aanvulling op het dagboek van Anne Frank en andere publicaties …

 ______________________________________________________________________________________

 

Onderduiken bij de bezetter in Sellingen en in Ter Apel

 

JIPSINGBOERTANGE – Binnenkort is het boek ‘Onderduiken bij de bezetter’: arbeidsdienst kampen in Sellingen en Ter Apel’ te koop. Het boek is geschreven door Pieter Palmbergen.

door Paul Abrahams

De 54-jarige inwoner van Emmen verblijft enkele maanden per jaar op camping De Iembarg in Jipsingboertange waar hij in zijn stacaravan in alle rust kan werken. In de afgelopen maanden heeft hij veel inwoners uit de regio gesproken- van alle leeftijden – en bovendien heeft hij veel unieke foto’s en dagboeken in z’n bezit gekregen.

In zijn boek – uitgegeven door printing-on-demand Pumbo.nl – schrijft Palmbergen onder (veel) meer over de geschiedenis van de 64 kampen van de Nederlandse Arbeids Dienstplicht (NAD). Zoals in Sellingen en Ter Apel. De kampen zijn vergeten en verdwenen. Alleen in Ommen zijn enkele gebouwen bewaard gebleven.

De NAD was een eerst vrijwillige en later verplichte werkinzetdienst voor mannen en vrouwen in de Tweede Wereldoorlog. In eerste instantie opgezet als een aantrekkelijke regeling ter voorkoming van werkloosheid van 55.000 Nederlandse militairen.

“In de Tweede Wereldoorlog was het tijdens de bezetting voor iedereen het grootste probleem om uit de handen van de Duitsers te blijven”, vertelt Pieter Palmbergen. “Wel of geen baan, een grote razzia of net op het verkeerde moment op straat lopen kon de vrijheid kosten en betekenen dat je in Duitsland moest gaan werken. Persoonlijke verhalen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt, een aantal brieven en unieke foto’s geven een indruk van de sfeer en van de keuzes die vaak gedwongen moesten worden gemaakt. ‘Onderduiken bij de bezetter’ betekende dat men dit risico niet meer liep. Het betekende ook dat voedsel werd verschaft. Ook al was het veel te weinig, men kreeg het wel.”

“Wat veel mensen niet weten is dat veel ‘onderduikers bij de bezetter’ tijdens de oorlog zijn gearresteerd en zijn verhoord en zelfs zijn vermoord door de Duitse bezetter omdat ze verzetsdaden hebben gepleegd”, vervolgt Palmbergen. “Dan moet je denken aan sabotage, verzamelen van inlichtingen, stelen van van voedsel en vuurwapens en transport van goederen omdat ze de vrijheid hadden.”

Het boek telt zo’n 250 pagina’s en vijftig bijzondere foto’s. Een exemplaar kost 24,95 euro.

Om zijn boek te promoten is Pieter Palmbergen bereid om lezingen te houden in de regio. U wilt meer informatie? Stuur dan een mail naar p.h.palmbergen@gmail.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hier onder staan de boeken van de rubriek ADVERTENTIES.

 

Bekende auteurs en de schrijvers die zeker erg bekend gaan worden.  

 

Waargebeurde verhalen--Romantiek & Erotisch--Oorlog--Religie--Romans--Thrillers--Gedichten--Jeugd--Overige. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Top boeken worden door het Gratis Boek Promotie team geselecteerd voor de boeken lezers en kopers.

Boekenschrijvers mogen de Titel van hun boek en hun auteursnaam per email naar de site sturen!

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Waargebeurde verhalen voor u door ons boekenteam geselecteerd: 

Geschreven bij Leven met beperkingen

In dit boek beschrijft de auteur het leven van Jozef. Jozef lijdt aan spasmen en ervaart daardoor een aantal beperkingen in zijn dagelijks leven. Hij komt uit een liefdevol gezin waar hij door zijn ouders zoveel mogelijk ondersteund wordt om zich verder te kunnen ontplooien.
In zijn jeugd wordt hij gepest op school. Hij leert voor timmerman en meubelmaker, spaart voor een huis en trouwt. Maar zijn huwelijksleven gaat niet over rozen; zijn vrouw gaat er vandoor en ook een volgende relatie loopt stuk. 
Maar Jozef laat zien hoe men om kan gaan met spasmen en dat het lijden aan spasmen niet een reden hoeft te zijn om niets voor de maatschappij te kunnen betekenen. 
De auteur, die zelf aan spasmen lijdt, heeft gekozen voor een bijzonder groot lettertype zodat ook lezers met een beperkt gezichtsvermogen uit dit verhaal troost kunnen putten en mogelijkheden kunnen ontdekken om het leven ook voor hen prettiger te maken in de maatschappij.
De taalkennis en schrijfstijl laten beide te wensen over, maar dat wordt weer goed gemaakt door de intentie van deze auteur; 
 

Klik op de foto voor meer info & bestellen! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mies Bouwman Je ziet mij nooit weetr terug www.gratisboekpromoten.jimdo.com
Mies Bouwman Je ziet mij nooit weetr terug

'Ik ben gewoon Mies Bouwman van de televisie die bekend is bij de mensen.' Zo kent u Mies waarschijnlijk het best: van de televisie. Maar wist u dat ze ook een scherpe pen heeft? Jarenlang schreef ze een populaire column in tijdschrift Margriet, waarin ze haar vele trouwe lezers een kijkje in haar wereld gaf - achter de schermen bij de televisie én thuis bij haar gezin. In deze bundel zijn de vijftig grappigste, verrassendste en ontroerendste columns samengebracht. Met veel humor beschrijft Mies alledaagse situaties die dankzij haar bekendheid nét even minder alledaags worden. De stukjes zijn even fris, nuchter en innemend als de schrijfster zelf. Ook als ze gaan over serieuzere en nog altijd actuele onderwerpen als inburgering en de toestroom van vluchtelingen. Want al staat de wereld op z'n kop, Mies blijft gewoon Mies.

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen!

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Borstkanker "Angst voor het onbekende"

Mijn naam is Ellen Wagter - Streep (1961). Sinds 1996, na de geboorte van mijn dochter Valerie , ben ik huisvrouw en moeder. In 2011 ben ik getrouwd met Rob en samen vormen wij een gelukkig gezin. In januari 2012 kreeg ik voor het eerst een oproep voor het bevolkingsonderzoek voor borstkanker en een week later kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Mijn wereld stortte in. Ik had veel gelezen over borstkanker, maar alles wat ik las was zwaar en vaak negatief. Dit was niet mijn ervaring en gelukkig was ik vrij positief. Mijn gevoelens en ervaringen heb ik gedeeld op Facebook en na mijn laatste behandeling heb ik mijn verhaal op papier gezet. Met mijn verhaal heb ik enkele vrouwen geholpen zodat ze wisten wat er ongeveer ging gebeuren. Nu, drie jaar later, heb ik mijn verhaal uitgebreid met meer ervaringen en simpel uitgelegd wat bepaalde behandelingen inhouden. Ik hoop dat ik met dit boek nog meer vrouwen kan bereiken . Natuurlijk ervaart iedereen het anders en geen enkele vrouw is hetzelfde, maar misschien dat mijn verhaal een beetje angst kan wegnemen. De angst voor het onbekende. Klik op de foto voor meer info & bestellen!  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

In dit waargebeurde verhaal laat de auteur zien dat mensen met zeer zware beperkingen toch van het leven kunnen genieten. Hij beschrijft een zéér goed verzorgde veertiendaagse vakantie voor deze groep mensen, en daarvoor werd voor die tijd een modern vormingscentrum afgehuurd, dat 'Het Zilveren Schor' heette. Daarom heeft de auteur ook voor deze titel van dit boek gekozen. Beperkt maar toch genieten, heeft twee betekenissen want er zijn ook twee personen in het verhaal, die zelf beperkt zijn en toch komen helpen, om ervoor te zorgen dat alle gasten kunnen genieten. Zoals u in dit boek zult lezen, genieten deze twee personen ook omdat zij hun gasten tijdens deze veertien dagen toch veel plezier zien hebben, al zijn ze zwaar beperkt. Daarom heeft hij ook rekening gehouden met het soort, en de grootte van het lettertype, van dit boek.

Klik op de foto voor meer info & bestellen!

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Eddy is een onbezorgde tiener met een nogal chaotische levensstijl. Daar komt verandering in wanneer hij tot over zijn oren verliefd wordt op zijn nieuwe klasgenote, Marleen.

 

Om de relatie een kans te geven, wordt hij verplicht zichzelf voortdurend in vraag te stellen en zijn levensstijl aan te passen. Als Marleen hem na een paar maanden toch de bons geeft, tilt hij daar aanvankelijk niet zwaar aan. Tot dat blijkt dat de twee blijkbaar samen niet verder kunnen, maar elkaar ook niet kunnen loslaten. 

 

Dat is het begin van een vreemde periode vol ups en downs en onverwachte wendingen, tijdens dewelke Eddy ontdekt dat zijn zoektocht naar "De Liefde" onvermijdelijk gekoppeld is met de zoektocht naar zichzelf.

 

Een boek dat leest als een trein en waarin iedere wat oudere tiener of volwassene ook moeiteloos zichzelf herkent.  

  

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Miriam Dubbeldam-Druijff wordt in 2013 flink ziek. Wat doet ze om weer in de running te komen? Dit boek gaat over de vijf zwaarste maanden die zij zich kan herinneren maar vooral over hoe zij geworden is tot wie zij nu is. Het doel van het boek is om mensen met PDS te helpen door te knokken.

Miriam Dubbeldam-Druijff. Eigen uitg., Prod. Boekscout.nl, Soest, 2015 (147 blz.; ISBN 978-94-022-2345-3 Klik op de foto voor meer info & bestellen!

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

Sarah is een levenslustig tienermeisje dat geniet van haar jeugd en gebruik maakt van de toenemende vrijheid om op ontdekking te gaan in het leven. Centraal in deze verhalenbundel staat haar kennismaking met "de liefde ". Al vlug leert zij dat relaties niet alleen goed zijn voor romantische momenten maar ook zorgen voor de nodige kopzorgen, twijfels, ontgoochelingen, verdriet en zelfs angst. "Sarah en de Liefde" is een aanrader voor alle al wat oudere tieners en nostalgische volwassen zielen. In de verhalen komen onderwerpen aan bod als: jeugdverliefdheid, vakantieliefde, internet-relaties, daten met klasgenoten, tienerzwangerschap, maar ook de risico's van misbruik, ontvoering en verkrachting.

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen!   

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

 

Dit is het waargebeurde verhaal van een familie die zijn oorsprong vond in Ter Apel, Westerwolde.

Hier worden de jeugdjaren van de jaren veertig beschreven, de leefgewoontes van kerk en de school.

Ook wordt het overleven tijdens de Tweede Wereldoorlog beschreven. Men had veel zorg om elkaar in deze kleine plattelands dorpsgemeenschap.
In 1949 verhuisde de familie naar Limburg. In 1955 volgde de emigratie naar Australië. De aankomst in een vreemd land met een heet klimaat was grimmig en vol ontberingen. Deze periode moest elke emigrant meemaken. Deze harde werkelijkheid begon al in de opvangkampen Bonegilla en Scheyville.
Hierna volgde de emigratie van de familie naar Nieuw Zeeland. 
Het was steeds weer vallen en opstaan. In de kampen hadden velen erg veel last van heimwee. Iedereen had  een nooit aflatende hunkering naar het geboorteland.
Uiteindelijk keert het gezin in 2007 daarom terug naar Nederland en vestigt zich weer in Westerwolde, een volmaakte afsluiting van een uniek levensverhaal. 
 Klik op de foto voor meer info & bestellen!  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Het levensverhaal over Maayke Meijerinck.

Deze levenservaring is in dit boek omschreven, zoals de pleegouders, haar het hebben verteld. Verder staat er ook in beschreven, hoe ze zelf het heeft ervaren. De schrijfster heeft, net als in haar andere boeken, ook weer rekening gehouden met mensen die kleine letters moeilijk kunnen lezen.

Klik op de foto voor meer info & bestellen! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Slechte service heb jij vast ook weleens mee te maken gehad. Of het nu gaat om een klantenservice achter een duur 0900-nummer, slechte service in de horeca of een onbeschofte behandeling bij het indienen van een klacht.

Dit boek is geschreven voor de Nederlandse consument met als doel om jou als consument te wapenen tegen slechte service. In dit boek leer jij hoe jij op de juiste manier met een medewerker communiceert en daarmee altijd de beste service krijgt van vrijwel ieder bedrijf.

Alexander van Dijl is dankzij zijn jarenlange internationale ervaring op dit gebied de autoriteit op het gebied van service en dienstverlening van Nederland. Met zijn website helpt hij consumenten al jaren om 0900-nummers te omzeilen. Met dit boek gaat hij nog een stap verder door jou te helpen om echt de beste service te krijgen. Alexander van Dijl.

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen! 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

 

'Enkeltje Beijing' 


Als handelaar in zaden en planten pendelt Arie Boevé regelmatig naar China. Door de ontmoetingen met zijn zakenpartners ziet hij niet alleen bekende trekpleisters als de Ming-graven en de Chinese Muur, maar reist hij ook door het schitterende landschap naar afgelegen provinciestadjes waar hij een van de weinige waiguoren (buitenlanders) is. Na jaren heen en weer pendelen raken hij en zijn vrouw zo verslingerd met het land dat ze besluiten tot een enkele reis Beijing.

Boevé neemt de lezer mee naar een fascinerend land. Een land waar jonge Chinezen met een bril zonder glazen in de metro staan om er volwassener uit te zien, waar het de gewoonste zaak is om na de lunchtijd op de beddenafdelling van IKEA anderhalf uur onder een dekbed te kruipen, waar een vriend jou met het geven van een groene hoed vertelt dat jouw vrouw vreemdgaat en waar ongehuwde dertigers door hun ouders schaamteloos met cv op een heuse huwelijksmarkt worden uitgestald in de hoop hiermee hun oudedagsvoorziening veilig te stellen.

‘Enkeltje Beijing’ is een bundel van anekdotes die in de loop van ruim twintig jaar zijn verzameld. Een handig en vermakelijk boek voor wie China en haar inwoners beter wil leren kennen. 
Met prachtige kleuren foto’s gemaakt door de auteur.
 Klik op de foto voor meer info & bestellen! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Deze staan in de 3e bundel, die is geschreven door Evert van Welie.

Omdat de schrijver een doorzetter is, post hij elke dag een blog op Facebook, maar door zijn dyslexie is het lastig voor hem.
Maar hij zet toch door, en er zijn er al meer dan 1000 gepost! In het boek vindt u de meest aardige stukjes, en gaat hij dieper op de dingen in. Zo staan de 5 columns in dit boek, die hij geschreven heeft voor de website Purpr! Een website waar het om groen denken gaat! Evert laat ons zien, dat groen denken anders kan! In zijn column over de broodtrommel, laat hij dingen zien ,zodat je anders kan eten. Ook valt er weer veel te lachen in deze bundel. De angst voor de weegschaal die we allemaal wel eens hebben, wordt ook omschreven. De liefde is voor Evert ook een onbegrijpelijk iets! En ook de zwangere vrouw is een terug komend onderwerp. Tevens een lang verhaal van Corinne Krijnen!
Kortom, een fris boekje met zo hier en daar wat harde woorden. En een frisse kijk op de nieuwe wereld .
Een boek wat je echt wilt lezen! verkrijgbaar  in boekhandel  voor €14.

Klik op de foto voor meer info & bestellen!  

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Romantiek & Erotisch voor u door ons boekenteam geselecteerd:

 

 

Samenvatting

Een levensecht verhaal over onmogelijke liefde, verlangens en onderwerping aan liefde die niet is toegestaan. Tijdens een reis met haar moeder door Dubai en Oman ontmoet Joanna Brookz de aantrekkelijke en mysterieuze gids Hamed. Het is liefde op het eerste gezicht van Hamed en voor Joanna een enorme aantrekkingskracht waarvan ze uiteindelijk de verleiding niet kan weerstaan. Hamed ontmoet de liefde van zijn leven en doorbreekt alle gewoonten, tradities en de wetten van de Islam. Ze worden echter geconfronteerd met de harde werkelijkheid...Klik op de foto voor meer info & bestellen! 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

"Als je alleen..." gaat over de levensloop van een vrouw die afstand neemt van haar afkomst en een succesvolle carrière doorloopt. Sonja Plattel is een zelfstandige vrouw die van jongs af aan heeft geleerd om voor zich zelf op te komen en haar eigen zaken te regelen. Door haar verschijning trekt ze mannen aan die haar aantrekkelijk vinden. Ze beseft dat ze hen om haar vingers kan winden wanneer het haar uitkomt. Het is hun probleem dat ze verliefd op haar worden en ze consumeert ze, alsof ze van een maaltijd geniet. Ze maakt heel geraffineerd de afweging in hoeverre ze in een relatie investeert. Totdat zij zelf in een relatie wordt geconsumeerd en ontkent dat dit haar grote liefde is. Ze verdringt haar passie door zich in andere relaties te storten waarvan ze diep in haar hart weet dat deze maar beperkt houdbaar zijn. Zonder zich er veel van aan te trekken nestelt ze zich in een wereld die niet de hare is, maar past zich wonderwel aan. Sonja koestert het beeld wat mensen van haar hebben. Hardwerkend, netjes, eerlijk en loyaal. De vraag is in hoeverre ze echt eerlijk en loyaal is? Het is een continue afweging tussen ongeremde kortstondige seks en passie. Of is de kortstondige seks slechts een middel om tot het acceptatieproces van de passie en echte liefde te komen? Klik op de foto voor meer info & bestellen! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Georgina de Frêtes en Nell Duyvestein, jonge dertigers, zijn respectievelijk eindredacteur en medewerkster van Clara Magazine, een lifestyle blad. Als Nell nummer 500 van de Quote-lijst interviewt loopt dat contact enigszins uit de hand en ook Georgina die de eindredactie van het artikel doet, valt voor de charmes van dominante zakenman Jean Roche. Maar er is iets met hem, telkens als het voorspel zou moeten leiden tot bevredigende sex maakt hij een eind aan de scene. Wat is er aan de hand? Pas na veel erotische, spannende en vaak ook komische avonturen in Jean's decadente omgeving komen ze achter de waarheid.

 

 

 

 

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen! 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

Jessica Clare

Het meisje en de miljonair

Deel 2 van de Miljonairsclub-serie

Kan Gretchen de aantrekkingskracht van haar nieuwe werkgever weerstaan?

Vastgoedmagnaat Hunter Buchanans duistere verleden heeft hem getekend. Al leeft hij als een koning op het royale landgoed van zijn familie, zijn dagen brengt hij door in eenzaamheid. Op het gebied van de liefde heeft Hunter het al bijna opgegeven — tot hij een bijzondere, roodharige schoonheid ontmoet en een ingewikkeld plan smeedt om haar te strikken.

Gretchen Petty zit te springen om geld en een nieuwe koers voor haar leven. Dus wanneer ze een baan krijgt aangeboden in een landhuis in upstate New York, grijpt ze die kans met beide handen aan. De eigenaardigheden van haar nieuwe baan kan ze aanvankelijk nog wel negeren, maar de aantrekkingskracht van haar nieuwe baas is onontkoombaar.

Hunter is bang dat zijn plan aan het licht komt voor hij het heeft kunnen uitvoeren. Op haar beurt wil Gretchen hem leren dat niet alles in het leven te plannen valt…

Zes miljonairs hebben ooit gezworen tot elke prijs hun doel te willen behalen. Weliswaar zijn ze allemaal rijk geworden maar op liefdesgebied zijn ze beduidend minder succesvol. Dit tweede deel uit de zesdelige ‘Miljonairsclub-serie’* draait om de vermogende Hunter Buchanan die na een ongeluk tijdens zijn jeugd verminkt raakt aan zijn gezicht. Hij laat niemand dichtbij komen en heeft om deze reden geen ervaring met de liefde, ondanks dat hij wel gezelschap verlangt. Dan ziet hij de mooie Gretchen, die weleens een match voor hem kan zijn. Door haar een geweldige baan aan te bieden op zijn landgoed probeert hij dichter bij haar in de buurt te komen. Gretchen pakt de aanbieding met beide handen aan. Deze moderne versie van 'Beauty and the beast' heeft een fijne schrijfstijl en intrigerende, verfrissende hoofdpersonages. De auteur bouwt de spanning tussen deze personages goed op, wat deze sensuele roman tot een ware pageturner maakt. De Amerikaanse auteur schrijft onder drie namen, als Jessica Clare schrijft ze erotische romans. In Amerika is Clare inmiddels een bestsellerauteur.           Klik op de foto voor meer info & bestellen!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

California Dreaming. Wie wil er niet rijk worden en bekendheid verwerven. Een droom die de werkelijkheid overtreft? Is dat niet, waar het bij veel mensen in het leven om draait? Of eindigt de gekoesterde droom in een nachtmerrie? Micky en Dana vormen een ambitieus stel. Ze staan aan het begin van hun carrière en ze zijn bereid hiervoor offers te brengen. Dana is een knappe jonge vrouw die de nodige aanbidders heeft, maar ook kritisch is. Ze heeft voor zichzelf een carrièrepad uitgestippeld waarbij ze handig gebruikt maakt van haar charmes. Deze insteek blijkt zeer renderend te zijn, waarbij Dana haar principes discreet laat varen als het haar uitkomt. Het leven lacht Dana toe met een glansrijke carrière, rijkdom en geluk in de liefde. Maar klopt haar voorstelling wel? Is ze wel zo succesvol zoals ze iedereen laat geloven, of zijn het louter dromen om haar miserabele leven aangenaam te maken? Eén van haar geliefden heeft een wens, die hij graag ingevuld zou willen zien. De weg hiernaar toe is de weg van melk en honing, maar de bestemming is niet de hemel maar de hel, waarbij Dana genadeloos wordt geëxploiteerd. De tralies worden zichtbaar waar haar leven zich achter afspeelt. Het blijkt voor Dana een dagelijks gevecht om te overleven. De pijn in haar hart is ondragelijk, maar ze is een vechter en bereid om de strijd aan te gaan. Het is vallen en opstaan. Door in haar droomwereld te geloven, vindt ze de kracht die ze nodig heeft om aan haar lijdensweg te ontsnappen. Of is de nare werkelijkheid de nachtmerrie, waaruit Dana ontwaakt? 

Klik op de foto voor meer info & bestellen!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Een halfzijdige verlamming; een herseninfarct; een sinus trombose, al deze dingen zijn mij en mijn gezin overkomen. Van de ene dag op de andere dag was ik halfzijdig verlamd. Toen ik de grootste schok te boven was, volgde er een zware tijd in het revalidatiecentrum. 

In dit verhaal schrijft Angela op ontroerende en humoristische wijze tegen welke problemen zij is aangelopen en hoe ze daarmee om is gegaan.

Ook staat ze stil bij de problemen waar ze tot op de dag van vandaag mee te maken heeft.

Dit indringende verhaal geeft je een kijkje in haar leven met een halfzijdige verlamming en haar wonderbaarlijke herstel. 

Ik heb een halfzijdige verlamming gehad ten gevolge van een sinus trombose.

Met deze biografie probeer ik te beschrijven hoe deze periode voor mij en mijn familie is geweest. Een emotionele achtbaan is wel het goede woord. 

 

Het schrijven is begonnen als een soort van rouwverwerking, maar is uitgedraaid op dit boek

Halfzijdig verlamd, mijn leven op zijn kop door Angela van de Ven ISBN: 978-94-022-0056-0

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen!   

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

 

HEFTIGE VERLANGENS TINY TIMMERMANS. 

 

De waar gebeurde verhalen uit de jeugd en jaren later van Tiny Timmermans.

Het zijn de spannende, romantische en erotische verhalen die hij met zijn lezers deelt.

Er komt enige seksualiteit in het boek voor.

Het is ook een zeer realistisch geschreven boek. Soms was enige na controle qua spelling  nodig geweest. Maar de verhalen zijn helder en duidelijk verwoord.

De auteur heeft de A.L.S. Fonds ziekte, die zijn spieren aantast en uiteindelijk dodelijk is.

 

Dit geeft dit boek juist een invalshoek waardoor men het juist zou willen lezen!

 

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen!   

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Oorlogs verhalen voor u door ons boekenteam geselecteerd: 

Onderduiken bij de bezetter P.H. Palmbergen www.gratisboekpromotie.jimdo.com
Onderduiken bij de bezetter. Overleven was al verzet. De sfeer tijdens de 2e Wereldoorlog in brieven en uit dagboeken.

 

Onderduiken bij de Bezetter

                           

Overleven was al verzet in de 2e Wereldoorlog

Arbeidsdienst kampen in Sellingen, Ter Apel & Ommen

 

Nu is dit boek in veel Boeken Webwinkels te koop.

 

Ook dit boek is van de bekende auteur P.H. Palmbergen en gaat over de geschiedenis van de 64 (NAD) Nederlandse Arbeids Dienstplicht kampen in Nederland. De puzzel is nu compleet beschreven en in Ommen is nog veel bewaard gebleven: belangrijke gebouwen op de originele terreinen!

 

U kunt nu al uw boek bestellen op deze liink:http://www.boekenbestellen.nl/boek/onderduiken-bij-de-bezetter/9789463451390

U ontvangt het boek dan in een brievenbus verpakking! 

Het unieke boek kost slechts € 25,00 en u ontvangt het zonder porto kosten.

 

 

Ook kunt u uw boek aanschaffen tijdensde vele lezingen die wij gaan geven.

U kunt uw boek ook bestellen rechtstreeks bij de auteur!

 

Meld u aan via email:  P.H.Palmbergen@gmail.com of  Gratisboekpromoten@gmail.com Vermeld: Naam, Adres, Postcode, woonplaats en het aantal boeken dat u wilt bestellen. Ook kunt u verzoeken om een gesigneerd boek.  Wij zullen uw reactie spoedig bevestigen.

 

De omschrijving van het unieke boek: 

Frisse en praktische boeken die de rol van hoofdpersonen en het leven in het kamp van de bewoners goed omschrijft waarbij ook veel interessante weetjes worden vermeld.
Zoals de belangrijke steun en invloed van de plaatselijke bevolking. Ook was er het verzet van de kampleiding en de bewoners.

De spanningen en de steun en hulp die werd aangeboden, waardoor steeds weer een oplossing kwam voor de problemen waarmee men te maken kreeg in de kampen.

 

Het is een boek dat u za prikkelen om het van het begin tot het einde door te lezen. Daarna zult u zeker nog af en toe een hoofdstuk nogmaals willen lezen. Dit  boek is een absolute aanrader voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van de tweede wereldoorlog en dan in dit geval specifiek de Nederlandse Arbeidsdienst kampen. Kampen waarin door de leiding en de bewoners van de kampen verzet werd gepleegd. Ook door het verzet en de steun van de plaatselijke bewoners ontstonden er zelfs banden met Friesland, Groningen, Amsterdam en veel meer delen van Nederland.

 

De boeken zijn vol met verhalen uit de tweede wereldoorlog met een strekking die u niet in andere boeken tegenkomt. 

Een absolute aanrader voor iedereen. Dus niet voorbehouden aan een bepaalde groep. 

 

Klik op de bloemen foto, dan komt u in de boekenwebwinkel. 

Stuur een email naar: Gratisboekpromoten@gmail.com als u onze nieuwste nieuwsbrief wilt ontvangen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

De nazi-leerling vertelt het verhaal van Dick Woudenberg (1928), zoon van NSB-topman Hendrik Jan Woudenberg. Vanaf zijn vroege jeugd kreeg hij een eersteklas nazi-leerschool: hij zat bij de Nationale Jeugdstorm, was leerling van de Reichsschule en trok ten slotte als zestienjarige soldaat naar het front als lid van het beruchte SS-regiment Totenkopf. Na de Duitse capitulatie belandde hij in een heropvoeding kamp en moest hij in het reine proberen te komen met zijn besmette verleden en dat van zijn familie. Hoe is het om in zo'n milieu op te groeien? Mischa Cohen sprak met Dick Woudenberg en dook in brieven, dagboeken en herinneringen. In De nazi-leerling legt hij het proces van vaak openlijke, soms sluipende indoctrinatie bloot. Dit boek toont de gevolgen van een radicale opvoeding: hoe de jonge Dick zich ontwikkelde tot een overtuigde nazi die bereid was te doden en gedood te worden. Klik op de foto voor meer info & bestellen!  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Omdat ik Vlaming ben is een sociale aanklacht, weliswaar met humor verzacht. Het is een politiek manifest, geschreven met een gevoel van mededogen en in de wetenschap dat de ‘vijand’ in elk van ons loert. Maar het is vooral het ontroerende verhaal van Florine, die liefde, respect en identiteit zocht tijdens de helse jaren van de tweede wereldoorlog en lang daarna. Aan de hand van de levensloop van Florine De Pauw uit het kleine dorpje Kersken (Haaltert).

Hij schetst het gevoel van achterstelling dat in de periode rond het uitbreken van de tweede wereldoorlog leefde bij vele Vlamingen. Hoe dit ertoe leidde dat vooral de zwaksten, de jongeren, door onwetendheid en gedreven door hun ideaal van een hereniging van Vlaanderen en Nederland binnen een Groot Duitsland in de problemen kwamen, Door hun drang om te overleven, sloten ze de ogen voor de mogelijke gevolgen van een vrijwillige tewerkstelling in Duitsland. Ook beseften ze niet dat ze later zouden moeten terechtstaan als collaborateurs.

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen!  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Religie voor u door ons boekenteam geselecteerd: 

 

Dit is het eerste deel van een serie van negen boeken: Volg het kompas in de hand van God". Een serie boeken vol met overdenkingen en openbaringen. Deel 1 De geestelijke wereld.
In dit boek wordt aandacht besteed aan het feit dat we niet hebben te strijden tegen vlees en bloed, maar tegen de geestelijke wereld. In zesentwintig overdenkingen wordt een antwoord gegeven op veel vragen. De basis van de Bijbel zijn de bronteksten, die steeds weer door gevonden stukken die eeuwenlang verborgen zijn gebleven bevestigd worden, maar die zijn nooit aangevuld met nieuwe feiten. Ook de Dode Zeerollen wijken niet af. 
Op basis van de Bijbel geeft dit boek een beeld van belangrijke zaken in de geestelijke wereld.

Een karakteromschrijving van God. Dat er meerdere mogelijkheden zijn om in de hemel te komen.

Ook over het eeuwige leven, de hemel en de bescherming van Israël.

 

Dat de eindtijd vroeg of laat komt, is duidelijk en ook de reden waarom. Het christendom, de islam en het Joodse geloof hebben dezelfde broninformatie als basis echter het grote onderlinge verschil ontstaat rond Abraham. De uitleg van de geestelijke wereld zorgt voor grote verschillen en strijd onder het vlees en bloed. De innerlijke rust kunt u ook bereiken op het hoogste niveau van God. U zult er natuurlijk wel wat voor moeten doen en wat voor moeten laten, maar God vraagt nooit teveel.
Niemand is volledig te vertrouwen maar God wel.

“Volg het kompas in de hand van God” is een serie van negen boeken met de titels:

De geestelijke wereld. De groei van het geloof. De gevoelszaken. Het goede. Het kwade. De liefde, vriendschap en relaties. De pijn en het verdriet. De tevredenheid en het geluk. Vaster in het geloof. 
Klik op de foto voor meer info & bestellen!  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

In de serie van negen boeken van "Volg het kompas in de hand van God" is: De groei van het geloof. Dit is het tweede deel van deze serie.

In dit boek wordt aandacht besteed aan het feit dat het Christelijk geloof door de eeuwen heen door meerdere grote rijken op aarde verspreid is. In drieëntwintig overdenkingen wordt de verspreiding van het Christelijke geloof over de aarde onder de diverse culturen besproken.

Omdat God al eeuwen roept zijn er in vele oude culturen spreuken en gezegdes die enorme raakvlakken hebben met het Christelijke geloof. Ook hebben andere geloven en religies grote raakvlakken met het Christelijk geloof. 
Openbaringen van God kunnen dus op een eigen manier of passend in een cultuur zijn uitgelegd. Aanhangers van Christendom zijn nu wereldwijd verspreid en één op de drie personen op aarde is nu Christelijk. Na de tweede wereldoorlog kwam meer vrijheid en gelijkheid onder de mensen. 
Dit was erg goed voor het verspreiden van het Christendom. En na 1980 is het Christianity ontstaan.

Dit is enige culturele opname in het Christelijke geloof. Dit is de basis geworden waardoor het Christelijk geloof in veel meer landen werd aangenomen en hard doorgroeide.
De groei (geschiedenis) van het geloof beschrijft de oudheid van culturen en spreuken en gezegdes die Christelijke zijn. 
Klik op de foto voor meer info & bestellen! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ach lieve Heer, het is als alle dagen

ik wil heus niet lastig zijn en ook niet klagen

maar ik voel me zo verward met al mijn vragen

U hebt de mens toch naar Uw beeld geschapen

maar, als ik goed begrijp, droeg U nimmer een wapen

hoe zouden wij in dit geweld toch kunnen slapen

 

Wij horen van vree in Uw goddelijke hoven

dat U de wereld bestuurt vanaf Uw troon daarboven

het is, Heer, voor ons mensen zo moeilijk te geloven

 

En tòch…, zult U eens op aarde zegevieren

de wereld met paradijselijke schoonheid sieren

nooit zal ’t kwaad nog op Uw schepping tieren.

Daarom Heer, wil ik niet langer meer klagen

maar bidden om Uw gunst op alle dagen

en tot Uw komst blijmoedig mijn leven dragen.

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen! Hier komt een christelijke dichter.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Romans voor u door ons boekenteam geselecteerd: 

Thrillers voor u door ons boekenteam geselecteerd: 

'Het veen' speelt zich af aan het eind van de ijzertijd en is gebaseerd op het meisje van Yde. Lidewei wordt verkracht door Kai, de zoon van het dorpshoofd. Ze raakt zwanger en Aisje wordt geboren. Kai ontkent dat hij Lidewei verkracht heeft en dat Aisje zijn dochter is. Als ook nog blijkt dat Aisje verstandelijk gehandicapt is, krijgt Lidewei het nog moeilijker. De dorpsgenoten weten er niet mee om te gaan. Het wordt nog erger, doordat Kai praatjes in de wereld brengt dat Aisje een heks is en dat zij de schuld is van onheil.  Klik op de foto voor meer info & bestellen!  

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Gedichten voor u door ons boekenteam geselecteerd: 

Deze gedichtenbundel is geschreven over wat ik heb meegemaakt in mijn leven. Het is zo geschreven, dat slecht ziende mensen het ook beter kunnen lezen, omdat de lettertype extra groot is. Dit boek is voor jong en oud. De gedichten gaan over mens, dieren en de natuur.

 

 Klik op de foto voor meer info & bestellen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Deze gedichtenbundel gaat veelal over Helmond en omstreken zult u beleven, er is ook over verder bestemmingen geschreven. Ik heb geprobeerd voor ieder wat wils erin te zetten, maar daar zal men wel opletten. Hopelijk zult u het met plezier lezen, daarna heb ik dan niets te vrezen.

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen!

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Kinder&Jeugd boekenvoor u door ons boekenteam geselecteerd: 

 Er ligt een geheimzinnig pakje bij de voordeur 

Niemand weet waar het vandaan komt. Als Jeroen het uitpakt, snapt hij er nog steeds niets van.

Welke mafkees stuurt nou zoiets, zonder enige toelichting er bij?

Maar zijn nieuwsgierigheid is ook gewekt. Samen met zijn beste vriend Mark gaat hij op onderzoek uit.

De tocht gaat naar ruïnes in de buurt van Waterwijk. Dan doen ze bij toeval een gevaarlijke ontdekking..... Klik op de foto voor meer info & bestellen!

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Marieke baalt er van als ze hoort dat haar moeder een nieuwe baan krijgt. Het betekent dat ze naar Breda gaan verhuizen. En daar moet ze dus ook naar een andere school! Hoe moet het dan met Joep, haar beste vriend en met haar vriendinnen? Als ze eenmaal een beetje gewend is in Breda, gebeuren er een paar heel onverwachte dingen.

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen!

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

Dit boek neemt je mee op reis door klassieke en bekende jeugdboeken. 

Roos houdt van lezen, ook stiekem in bed. Op een dag vindt ze een klein lampje op straat. Het past precies om haar vinger. Als ze 's avonds het lampje om haar vinger schuift om onder het dekbed te gaan lezen, gebeurt er iets wonderlijks. Ze komt terecht in een sprookje. Daar hoort ze dat ze op zoek moet gaan naar zeven bijzondere zaden. Deze zullen er voor zorgen dat kinderen altijd willen blijven lezen. Samen met haar vriendin Eva mag ze een reis maken door acht jeugdboeken. Maar de reis is niet altijd even gemakkelijk en zonder gevaar... Alle meedoende auteurs, boeken en uitgeverijen worden achterin vermeld. Daar vindt u als extra verrassing twee minder bekende boeken die aan dit rijtje van prachtige jeugdboeken zijn toegevoegd. Sprookjesachtig debuut van Hélène Friebel. 

Klik op de foto voor meer info & bestellen!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

 

 

Uiteraard is het leukste jeugdboek van 2015: 'Vier vrienden en het mysterie van de verdwenen Stradivarius' nog altijd zonder verzendkosten te bestellen.

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen!  

 

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Overige boeken voor u door ons boekenteam geselecteerd: 

 

 'Voor ieder wat Wales' van Terence Garnier is een verhalenbundel van drie korte, maar krachtige en gevarieerde verhalen. 'Claire' staat bol van de spanning, 'Teugelloos' van de liefde en 'Alzheimelijk' van verdriet. Voor ieder wat wils dus.  Klik op de foto voor meer info & bestellen! 

 

------------------------------------------------

 

Het boek van de Vereniging Bevordering Toerisme te Sellingen. Het adres van de "V.B.T." is  Dorpstraat 8. 

Sellingen-in de Middeleeuwen Sallinge-is de parel van Westerwolde, een dorp waar pit in zit en in 2011 genomineerd als leukste dorp van de provincie Groningen. Het is een bijzonder dorp met bijzondere mensen, bijzondere verhalen, bijzondere plekken en bijzondere gebruiken. Kortom een dorp dat een boeje waard is. Met dit boekje kan de toerist zich vermaken en verbazen over wat zich in Sellingen afspeeld en heeft afgespeeld.Het boekje is ook te koop bij de Coöp winkel te Sellingen! 

 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

 

'Eerst de bril, dan de man' is geschreven door Evert van Welie, die de columns heeft verzorgd en Corinne Schonenberg-Krijnen, die de gedichten als reacties op die columns en drie korte verhaaltjes heeft gemaakt. Het zijn vooral humoristische stukjes over herkenbare situaties. Over Lance Armstrong, de afvalberg en de halalwoning, maar ook over de samenwerking tussen de auteurs en Everts sportjuf. Dit boek is makkelijk en vlot leesbaar en voor iedereen die een vrolijke noot kan gebruiken.

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen!  

 


 

 

Droomdiner, een spiritueel roman, waarbij twaalf mensen samenkomen in een restaurant, zo op het eerste gezicht niets bijzonders… Echter zodra zij beginnen te eten, start het avontuur.

Sam reist terug in de tijd, Jill stijgt op van haar stoel, Tess staat midden in een tornado, James zit in een sneltrein, bij Niels wordt alles grauw en grijs, Emma loopt door een duistere gang vol uitpuilende deuren, Anna zwemt plotseling in een duikpak door het restaurant… Wat laten deze avonturen hen zien… Wat doet het met ze… De avonturen zijn verrassend, diepgaand, ontroerend, liefdevol en verfrissend.

 

Klik op de foto voor meer info & bestellen!  

--------------------------------------------------------------------------------